WASVOORSCHRIFT VOOR KEUKEN-EN SERVICEKLEDIJ HOTELSCHOOL TER DUINEN-KOKSIJDE

SYMBOLEN WASTIPS VOOR ONDERHOUD

Vooraleer u de kledij wast of draagt, raden wij u aan om de verpakking voorzichtig los te maken en eerst nog even te passen.
Gewassen of gedragen kledij kan in geen geval nog geruild worden.

HET IS AAN TE RADEN OM DE NIEUWE KLEDIJ (Alles wat 100% katoen is) ALVORENS WARM TE WASSEN, EERST EEN NACHT IN EEN EMMER KOUD WATER TE STEKEN
EN DE EERSTE WASBEURT NIET IN DE DROOGTROMEL. (Tegen het krimpen)

KOOKWAS OP 90°C

Alles wat 100% katoen is. Wit afzonderlijk wassen.
Bijvoorbeeld: keukenjassen, keukenvoorbindschorten, Witte halsdoek, witte servetten, Vlaslinnen handdoeken (1° maal afzonderlijk wassen)
De horecatex wonderdoeken zijn eveneens bestand tegen kookwas.

Gebruik voor de horecatex wonderdoek GEEN WASVERZACHTER

KOOKWAS OP 60°C

Keukenbroek blauw/ wit, keukenhanddoeken blauw geblokt, bordeaux sommelierschort, bordeaux halsdoek, witte stofjas.

KOOKWAS OP 40°C

Restaurantjasjes jongens.

KOOKWAS OP 30°C

  • Zwarte sokken,
  • Restaurantbroek jongens, Zwarte restaurantbroek meisjes
  • Zwarte blazer voor de service meisjes (gebruik een WASZAK)

 

Restaurantbroek en restaurantjasjes niet zwieren of heel weinig laten zwieren. Beste resultaat als je deze stukken nat op een kleerhanger laat drogen.
Voor blazers en restaurantjassen bestaan er speciaal grote waszakken, waardoor uw blazer niet “getorst” wordt in de wasmachine.

De waszak is eveneens verkrijgbaar bij Textiel Destrooper.

Bij het wassen voor de blazers heb je het beste resultaat, als je die ook onmiddellijk na afloop van wassen uit de machine kan halen en op een kleerhanger hangt.
Daarna met een lauw strijkijzer opstrijken. Vermijd rechtstreeks contact met de stof en het strijkijzer (strijkdoek gebruiken)

Stop uw servicekledij in geen geval in de droogtrommel